Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Междуведомствена група ще следи качеството на питейната водата

Йордан Апостолов посочи, че е приет докладът на временната комисия за установяване на причините за замърсяване с уран

27.09.2017 | 20:48 Редактор: Василена Василева
Междуведомствена група ще следи качеството на питейната водата

Нова междуведомствена група ще следи качеството на питейната вода. Тя е създадена със заповед на министъра на здравеопазването, министъра на регионалното развитие и благоустройство и министъра на околната среда и водите, съобщи в студиото на "Денят ON AIR" Йордан Апостолов от Обединени патриоти.

"След като бяха открити повишени нива на алфа активност и уран във водата в Хасково тя бе забранена за пиене. Днес се прие докладът на времената комисия за установяване на причините за замърсяването на питейната вода, който ще бъде представен и на парламента", допълни Апостолов.

Пред Bulgaria ON AIR той обясни, че предстои да се уточнят и уеднаквят различията в нормативните бази. Също така ще бъдат регламентирани всички нормативни актове във връзка с обмена на информацията, тъй като до този момент такава е липсвала между отделните ведомства.

Йордан Апостолов коментира още предстоящите промени в Закона за земеделските земи, отнасящи се до собствеността и управлението им. До края на годината министърът на земеделието трябва да внесе в Народното събрание доклад, включващ анализ на норативната уредба.

"Темата е доста болна за дребните собственици на земя, заради вратички в Закона. Такъв доклад, както и мерки, чрез които да се промени цялата рамка в сектора, са напълно адекватни и необходими", категоричен бе гостът.

Вижте повече във видеото.