Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Искате съвет за бизнеса си? Разчитайте на технологиите!

Експертът по online-медии Жюстин Томс и спортният предприемач Димитър Михайлов коментират как се реализират новите пазарни идеи пред Bulgaria ON AIR

28.07.2017 | 20:28 Редактор: Иван Берберов
Искате съвет за бизнеса си? Разчитайте на технологиите!

Улесненият достъп до бърз, евтин и широко разпространен Интернет, с който разполагаме, премахва редица пречки, които бизнесът, до преди години, изпитваше. Държавата ни съвсем не изостава спрямо Европа в технологичен аспект. У нас има почва за предприемачество, стига хората да са готови да извървят целия път, единодушни бяха писателката и експерт в online-медиите Жюстин Томс и спортният предприемач Димитър Михайлов в студиото на "Денят ON AIR".

"Вече можем да предлагаме услугите си директно на клиентите, тъй като сме свързани с тях посредством мобилните устройства. Това дава възможност развитието на бизнеса да ескалира", категоричен бе Михайлов пред Bulgaria ON AIR.

Един от най-честите проблеми, през които хората с бизнес идеи минават е "Как ще намеря финансиране?". Предстоят структурни промени и някои от фондовете за подпомагане на предприемачите няма да работят. Също така след 2020 г., след напускането на Великобритания - еврофинансирането, малко или много ще намалее, посочи водещият на предаването Владимир Сиркаров, на което Томс отговори: 

"Все пак има доста фондове, в които може да се кандидатства. Може да се генерират средства и чрез частна инициатива. Ежегодно има конкурси за стимулиране на иновативни идеи, в които отново може да се кандидатства. Събирането на средства може да е и поетапно, а не да се сдобием с целия капитал моментално", поясни експертът в online-медиите. 

За финал на разговора гостите посъветваха бъдещите собственици на бизнес да се обръщат много по-често към технологиите, да развиват компанията си постепенно и да са готови за неотменните възходи и падения в дългия път към успеха.