Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

До дни изплащат на полицаите обещаните 30 млн. лева

Има реален резултат в сектора, започна и раздаването на летните униформи, заяви Александър Сабанов от "Обединени патриоти"

05.07.2017 | 20:38 Редактор: Жанета Нейкова
До дни изплащат на полицаите обещаните 30 млн. лева

До броени дни започва изплащането на заделените 30 млн. лева, които са за неполучени дрехи на полицаите в годините. Месец и половина, след като правителството е встъпило в длъжност, вече има реален резултат в сектора, започна и раздаването на летните униформи. Това каза в "Денят ON AIR" Александър Сабанов от Обединените патриоти.

Депутатът коментира протестите на полицаите, които днес изразиха своето недоволство, настоявайки за по-високи заплати и нов закон за МВР.

"Тези хора заслужават по-добри условия на труд и по-високи заплати, но кога ще стане това е въпрос на финанси. Няма как в средата на годината бюджетът да се сменя", отбеляза Сабанов пред Bulgaria ON AIR.

Патриотът коментира и доклада за 2016 г., който е насочен към стратегията за интегриране на ромите. Той заяви, че основните проблеми с малцинствената група се случват там, където има обособени гета.

"Нямаме проблеми с ромите, които живеят сред българи и турци, но когато са заедно, те чувстват, че са над закона", твърди политикът.

По думите му правителството подкрепя онзи закон, пред когото всички са равни и подчерта, че проблемът не идва от местните роми, а от придошлите, които строят незаконни къщи.