Полицаите протестираха с надписи "Аргумент" пред Народното събрание

Над 2000 служители на МВР настояха, че имат аргументи в полза на исканите от тях промени в сектора

05.07.2017 | 13:34 Редактор: Мария Аладжова
Снимка: Олег Попов, Bulgaria ON AIR

Обещаният протест на служителите от всички звена на МВР се състоя пред Народното събрание, белязан от острото недоволство, което полицаите изразиха за пореден път.

В демонстрацията се включиха над 2000 протестиращи от цялата страна, някои от които закъсняха, заради тежката верижна катастрофа на АМ "Тракия" тази сутрин.

Служителите на ведомството бяха подкрепени от КТ "Подкрепа" и от полицейските синдикати в Сърбия и Румъния. А исканията им - по-високи заплати и изцяло нов закон за МВР.

Много от протестиращите бяха дошли с надписи "Аргумент" в отговор на вътрешния министър Валентин Радев, който заяви, че не вижда защо заплатите на полицаите трябва да бъдат увеличавани.

Междувременно опозицията в лицето на ДПС и БСП реагира в подкрепа на служителите на МВР. 

Хамид Хамид от ДПС заяви от парламентарната трибуна, че полицаите излизат на протест и то точно днес, не защото не искат да празнуват, а защото "ножът е опрял до кокала".

От БСП пък обвиниха управляващите, че реформите в МВР са показали липса на държавническо отношение към сигурността в страната, особено в последните две години.

Полицаите предупредиха, че остават в стачна готовност.