Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Иван Иванов, БСП: Реформите в МВР са доказано лоши, водят до трусове

Последиците могат да бъдат загуба на доверие в институцията и демотивирани полицаи, предупреди той

05.07.2017 | 19:48 Редактор: Тодор Петров
Иван Иванов, БСП: Реформите в МВР са доказано лоши, водят до трусове

Българските полицаи днес не празнуват и имат основания за това. В последните две години в МВР вървят реформи, които доведоха до тези трусове. Реформите до този момент са доказано лоши, обяви в студиото на Bulgaria ON AIR депутатът от БСП Иван Иванов.

По думите му има изключително големи диспропорции между служителите в МВР по отношение на заплащането. Според госта в предаването "Денят ON AIR" с последната реформа в МВР един домакин или шофьор получава по-голяма заплата от тези, които са на улицата и водят битката.

"Реформа е небходима, но тя трябва да бъде съобразена с хората, които работят там. Исканията на полицаите трябва да бъдат уважени. Нещата се свеждат до нормални условия на труд и нормално възнаграждение", категоричен бе Иван Иванов.

Той предупреди, че най-тежката последица ще бъде загубата на доверие в гражданите, че институцията може да осигури сигурност за тях и имуществото им. Следващата най-лоша последица е, че самите служители в МВР вече са демотивирани, посочи народният представител.

"Надявам се след днешния протест управляващите да са си взели бележка", отбеляза Иванов, но сподели притесненията си, че на последния Консултативен съвет е било обявено, че за 2018 г. е предвидено свиване на бюджета на МВР с 300 млн. лева.

Според депутата от БСП има опит от страна на ГЕРБ да бъде дискредитиран президентът Радев чрез анкетната комисият за изтребителите. 

"Целта на тази комисия е да бъде уязвен президентът. След решението на Министерския съвет за закупуването на този боен самолет, това решение може да бъде ратифицирано в НС", обясни той.