Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Антони Тренчев напусна ДБГ, но остава в политиката

Бившият зам.-председател на партията на Меглена Кунева няма намерение да се присъединява към друг политически проект, а ще се бори за каузи

16.05.2017 | 20:14 Редактор: Мария Аладжова
Антони Тренчев напусна ДБГ, но остава в политиката

Дни след като обяви, че напуска "Движение България на гражданите" бившият зам.-председател на партията Антони Тренчев е категоричен - остава в политиката и ще продължи да се бори за важните за него каузи.

Той побърза да уточни, че не е напуснал, за да отиде в друг политически проект, не били верни и твърденията за присъединяването му към ГЕРБ.

Сред причините да не бъде част от ДБГ Тренчев посочи липсата на промяна в начина, по който се е процедирало до този момент. 

"Конкретно смятам, че има различия с доста от хората за степента на радикални темпове и промени, от които смятам, че десните формации и демократичните общности имат нужда, така че да бъдат адекватни на политическите реалности... Трябваше да бъдем доста по-откровени, дори брутални при отстояване на нашите цели, с които сме се захванали", коментира Тренчев в "Денят ON AIR" по Bulgaria ON AIR. 

В подкрепа на думите си за недостатъчно упорство от страна на десницата той посочи Антикорупционния закон, който беше сред приоритетите на Реформаторския блок при управлението с "Борисов 2" и който отпадна от програмата на парламента в края на миналата година. 

"Важно е ние какво искаме - искаме лекичко да коригираме ГЕРБ или искаме да станем толкова големи, че някой да се съобразява с нас, така че ние да станем големия партньор. Аз искам ние да пораснем до степен, в която ние сме коалиционният партньор. Това като патерица няма как да стане", настоя Тренчев.