Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Защо отношенията между САЩ и Русия са обвити в мъгла?

Ексцесиите на характера на Тръмп силно се вграждат в политиката му, посочи журналистът Владислав Апостолов

12.05.2017 | 19:56 Редактор: Тодор Петров
Защо отношенията между САЩ и Русия са обвити в мъгла?

Отношенията между САЩ и Русия изглеждат обвити в мъгла. Срещата на Доналд Тръмп с външния министър на Русия Сергей Лавров се разглежда като прелюдия на срещата лице в лице между Тръмп и Путин, която най-вероятно ще се случи през юли. 

Това посочи в предаването "Денят ON AIR" журналистът Владислав Апостолов. Той подчерта, че в случая много по-интересен е контекстът, в който се е развила срещата между Тръмп и Лавров, а именно уволнението на шефа на ФБР Джеймс Коми. 

"Ексцесиите на характера на Тръмп все по-силно се вграждат в политиката му. Станахме свидетели как уволнявайки Коми Тръмп връчи в ръцете на демократическата партия и медиите огромно оръжие. Коми дискредитира образа на ФБР, който не трябва да бъде политизиран. Почти няма съмнение, че фигурата на Коми вече беше несъстоятелна и нетърпима", обясни гостът на Bulgaria ON AIR.

Владислав Апостолов отбеляза като изключително интересен факта, че първото посещение на Тръмп ще бъде в Саудитска Арабия, а не във Великобритания. По думите му е много интересно и какви разговори ще се водят при посещението на американския президент в Израел точно след визитата му в Саудитска Арабия.

"Тръмп дава много повече автономия на своите генерали и Пентагона да извършват акции и политики. Засега надделява подходът на шоумена и бизнесмена, който иска да побеждава", каза още журналистът и добави, че предстои да видим дали това ще бъде успешно в дългосрочен план.

Кинокритикът коментира и 45-ата годишнина на легендарния филм "Кръстникът". Владислав Апостолов е категоричен, че това е един от най-качествените филми, които са правени някога. 

"Днес е немислимо такава дълбока драма да бъде най-касовият филм. Интересите на публиката са радикално преформулирани. Образът на Вито Корлеоне неслучайно е посочван като най-влиятелния персонаж - мафиотът с моралния кодекс, гангстерът с границите. Това е съвършеният филм", коментира гостът на Кузман Илиев.