fallback

Листата на 44-те не е изненада. Не се очакват и големи реформи

Това заяви бившият лидер на НДСВ Антония Първанова пред Bulgaria ON AIR

03.05.2017 | 19:59 Автор: Иван Берберов

Няма никаква изненада в редиците на новите 44-ти. Не се и очакваше. Това означава, че не се очаква да бъдат направени и съществени реформи. Посоката, като че ли, ще бъде стабилизиране на управлението, поне докато не премине председателството на ЕС. Срокът на годност на това правителство е максимално до края на другата година. Може да продължи да бъде консумиран мандатът, но ще му е изтекъл срокът. 

Така оцени кабинета "Борисов 3" бившият лидер на НДСВ Антония Първанова в студиото на "Денят ON AIR".

Не е предприета заявка, че ще бъдат направени коренни промени в който и да е сектор, добави още тя.

"Ако това правителство имаше намерение за промяна на статуквото, то щеше да изглежда по различен начин. Щеше да е по-смело, а не да дава анонси кой с кого се е разбрал. Щяха с конкретни предложения и програми да излязат, а не само с "имаме програма" да се обясняват", посочи Първанова пред Bulgaria ON AIR.

Фокусът на разговора попадна и върху бъдещото ни председателство на Европейския съюз. Според нея ще премине без проблеми, тъй като по-големите от нас страни няма да позволят да се случат големи гафове.

"За председателството ще ни помогнат, ще ни напътстват и ще приключи. Никой няма да допусне една малка страна-членка да допусне големи грешки. Можем да бъдем абсолютно послушни и да оставим Европа да ни води. Но ако не подходим по този послушен начин, можем да предложим някои големи теми, като емигрантската криза или енергетиката", обясни гостът.

 

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback