Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Листата на 44-те не е изненада. Не се очакват и големи реформи

Това заяви бившият лидер на НДСВ Антония Първанова пред Bulgaria ON AIR

03.05.2017 | 19:59 Редактор: Иван Берберов
Листата на 44-те не е изненада. Не се очакват и големи реформи

Няма никаква изненада в редиците на новите 44-ти. Не се и очакваше. Това означава, че не се очаква да бъдат направени и съществени реформи. Посоката, като че ли, ще бъде стабилизиране на управлението, поне докато не премине председателството на ЕС. Срокът на годност на това правителство е максимално до края на другата година. Може да продължи да бъде консумиран мандатът, но ще му е изтекъл срокът. 

Така оцени кабинета "Борисов 3" бившият лидер на НДСВ Антония Първанова в студиото на "Денят ON AIR".

Не е предприета заявка, че ще бъдат направени коренни промени в който и да е сектор, добави още тя.

"Ако това правителство имаше намерение за промяна на статуквото, то щеше да изглежда по различен начин. Щеше да е по-смело, а не да дава анонси кой с кого се е разбрал. Щяха с конкретни предложения и програми да излязат, а не само с "имаме програма" да се обясняват", посочи Първанова пред Bulgaria ON AIR.

Фокусът на разговора попадна и върху бъдещото ни председателство на Европейския съюз. Според нея ще премине без проблеми, тъй като по-големите от нас страни няма да позволят да се случат големи гафове.

"За председателството ще ни помогнат, ще ни напътстват и ще приключи. Никой няма да допусне една малка страна-членка да допусне големи грешки. Можем да бъдем абсолютно послушни и да оставим Европа да ни води. Но ако не подходим по този послушен начин, можем да предложим някои големи теми, като емигрантската криза или енергетиката", обясни гостът.