fallback

Ако Патриотите бяха спечелили изборите, пенсиите щяха да бъдат 300 лв., заяви Александър Сиди

Пред Bulgaria ON AIR политикът обеща повишаване и на останалите пенсии, освен на най-ниските

20.04.2017 | 20:28 Автор: Жанета Нейкова

Александър Сиди от Обединените патриоти заяви, че ако партията бе спечелила изборите, пенсиите щяха да бъдат 300 лв. 

В студиото на "Денят ON AIR" народният представител отбеляза, че при така зададените условия от българския избирател след предсрочните парламентарни избори, коалицията е успяла да постигне максималния компромис.

"Говорим за индексация на пенсиите и оттук нататък повишаване на останалите такива. Това ще се случи на малко по-късен етап, в рамките на мандата, с освобождаване на финансов ресурс", обеща Сиди.

Политикът посочи пред Bulgaria ON AIR, че първата стъпка в новото управление, която Патриотите са искали да постигнат е направена - една дясна партия като ГЕРБ е започнала да говори на езика на "социалното" и, че темата за размразяване на доходите в България е отворена.

"Оттук нататък идва моментът, в който тези пари да влязат в българската икономика. Размразяването на доходите е правилната посока", смята политикът.

Александър Сиди коментира и темата за желанието на българските граждани да се проведе референдум за това дали да гласуваме с мажоритарна избирателна система. 

Той заяви, че тази тема не е част от управленската програма на коалицията, затова, когато има различия по дадена такава, тя ще бъде подложена на гласуване в Народното събрание.

"Ние от Обединените патриоти неведнъж сме заявявали нашата позиция по отношение на референдума и тя е категорично против" - посочи Сиди.

 

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback