Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Стабилно правителство или нови избори след две години?

Дискусия по темата с бившия депутат Росен Петров и политолога Мария Пиргова в "Денят ON AIR"

13.04.2017 | 20:22 Редактор: Жанета Нейкова
Стабилно правителство или нови избори след две години?

Правителството ще бъде достатъчно стабилно, смята журналистът и бивш народен представител Росен Петров, а политологът Мария Пиргова казва обратното - "предвиждам избори след българското председателство на Европейския съюз".

В студиото на "Денят ON AIR" Росен Петров изрази мнението си, че правителството ще бъде достатъчно стабилно и България няма да влиза в спиралата на "избори до дупка", от която най-често се оказваме в дупката.

"Най-глупавото, което можеше да направим е отново да имаме избори наесен, които да възпроизведат същата ситуация", посочи журналистът.

Мария Пиргова пък твърди, че коалицията ГЕРБ-Обединени патриоти може и да изкара 4-годишен мандат, но не е сигурна гражданите колко ще изтърпят.

"Сега се повишават цените, а доходите - не. Не знам дали хората ще издържат на тези промени", сподели тя пред Bulgaria ON AIR и допълни, че очаква да има протести. 

Двамата гости дискутираха и съвместната програма на новото управление, което двете партии подписаха днес. Петров и Пиргова са единодушни, че тя не е достатъчно подробна.

"Явно ГЕРБ и Обединените патриоти така разбират предизборната си програма - в един текст съчетани много абстрактни понятия и пожелания", твърди Пиргова.

Докато Петров отбеляза, че акцентите по сигурността в програмата визират това, което Патриотите винаги са настоявали, а именно - борбата с битовата престъпност.