fallback

Кандидат-депутат от БСП: Социалният елемент липсва на България

Държавата има нужда от индустриализация, посочи Антон Георгиев в "Денят ON AIR"

14.03.2017 | 19:55 Автор: Тодор Петров

Социалният елемент липса на тази държава, за да започне бавното измъкване от омагьосания кръг, който ни задушава. С по-социална политика нещата могат да тръгнат по-добре. 

Това обяви в предаването "Денят ON AIR" кандидат-депутатът от "БСП за България" в Плевен Антон Георгиев. Той е категоричен, че държавата има нужда от индустриализация, тъй като в момента всичко е сведено до сферата на услугите. 

Коментирайки икономическото състояние на държавата гостът на Bulgaria ON AIR посочи, че фонд "Индустрия" може да реши проблеми като този в "София Тех Парк".

"Може би с по-прозрачни конкурси ще се направи точно преценка кой да получи пари", отбеляза кандидат-депутатут и добави, че трябва да се променят условията, за да има по-голямо доверие към случващото се.

"Трябва да се убедят чуждестранните инвеститори, че в този район те ще намерят сигурност в лицето на държавата", настоя Антон Георгиев и подчерта, че трябва да спре обезлюдяването на районите, което води до липса на кадри за бъдещи инвестиции. 

"Най-лошото е, че вече никой не се връща. Идеята е да запазим тези, които все още не са излезли от този район (бел. ред. - Плевен). Промяната не е за ден-два, а разчитаме да се случи за минимум 20-30 години", каза още гостът в студиото на Кузман Илиев. 

Антон Георгиев поясни, че предвидените 500 млн. лева за фонд "Индустрия няма да бъдат безстопанствени и ще имат насреща си 3 пъти по-голяма сума.

Вижте още във видеото:

 

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback