Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

РБ с декларация към президента за действия срещу намесата на Турция в политиката ни

Найден Зеленогорски заяви пред Bulgaria ON AIR, че коалицията иска властта да действа по-усилено по този казус

13.03.2017 | 21:00 Редактор: Жанета Нейкова
РБ с декларация към президента за действия срещу намесата на Турция в политиката ни

Коалицията "Реформаторски блок-Глас народен" излезе с декларация към президента Румен Радев и служебния кабинет да действат по-усилено по отношение на опитите на Турция за вмешателство във вътрешните дела на България. 

"Това е една декларация, в която оценяваме сегашната ситуация като такава, която се разминава с европейските и международните стандарти, по отношение на взаимодействието между две суверенни държави". Това заяви в студиото на "Денят ON AIR" кандидатът за народен представител от коалицията Найден Зеленогорски. 

Политикът каза, че формацията призовава президента, служебния министър-председател, служебния министър на външните работи и ЦИК да обмислят дали трябва да се разкриват секции за гласуване на българите в Турция.

Запитан дали това не е отнемане правото на глас, Зеленогорски отбеляза, че има много случаи, в които е действано по такъв начин, но не изброи такива.

Притеснението на "Реформаторския блок-Глас народен" се състои и в това, че заканите на южната ни съседка да спре споразумението с Европейския съюз за бежанците, може да се изпълнят.

"Най-добре би било европейските сили за сигурност да бъдат разположени по границата с Турция", предлага политикът.

Найден Зеленогорски коментира и темата за машинното гласуване, като категорично посочи, че неговата политическа формация е решаването на този проблем, защото "Реформаторския блок-Глас народен" настояваше на машинно и електронно дистанционно гласуване, както твърди той пред Bulgaria ON AIR.

"Това е единственият начин в България да има ефективна демокрация и да няма опит за манипулация на изборите", заключи кандидатът за народен представител.