Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Коалицията "РБ-Глас народен" подпомага икономиката с по-ниско ДДС

Кандидат-депутатът Здравко Цанев коментира пред Bulgaria ON AIR предизборните идеи на формацията

08.03.2017 | 20:51 Редактор: Иван Берберов
Коалицията

Коалицията "Реформаторски блок-Глас народен" смята да подпомогне икономиката на България като намали данък добавена стойност (ДДС) и увеличи прага за регистрация по него.

"Намаляването на ДДС на 18% касае и потребителите, и бизнеса. Също така предлагаме едно облекчение за малкия и среден бизнес - да се увеличи прагът за регистрация по ДДС от 50,000 лв на 200,000 лв", заяви Здравко Цанев, кандидат за депутат от РБ-Глас народен в студиото на "Денят ON AIR".

Запитан дали след намаляване на ДДС няма да последва ограничаване на ресурса за поддържане на останалите жизненоважни системи, Цанев отговори, че така ще се увеличи икономическият растеж на страната.

"На базата на десните мерки, които ще продължим да прилагаме, постъпленията ще стават все по-големи. Това е смисълът да увеличаваме брутния вътрешен продукт", обясни гостът на Bulgaria ON AIR.

За улесняване на административните задължения на малкия и среден бизнес Цанев каза, че различните институции трябва да придобиват и разменят информацията по служебен път.

"Не е необходимо да тормозим бизнеса и хората с това да ходят от едно ведомство да вземат документи и в голяма част от случаите, просто да го занесат в съседната стая."

Кандидат-депутатът коментира и бежанската криза като заяви, че подкрепя идеята за лагери от затворен тип.

"Всеки, преминал нелегално границата, трябва да бъде установен и въдворен в такъв тип лагер", обясни той.

Здравко Цанев не смята за удачна формулата "Европа на две скорости".

"Ние от Реформаторския блок сме първите, обявили се твърдо против тази формула. Това ще наруши общия европейски път на развитие. В следващия парламент ние ще предложим да бъде създадена конкретна комисия, която да вземе отношение по темата", разясни той.

Вижте още във видеото: