Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Нона Йотова иска закон, който да увеличи парите за изкуство

Кандидатът за народен представител от редиците на "БСП за България" коментира пред Bulgaria ON AIR мотивите си да влезе в политиката

08.03.2017 | 20:07 Редактор: Иван Берберов
Нона Йотова иска закон, който да увеличи парите за изкуство

Певицата Нона Йотова смята, че парите за изкуство трябва да се увеличат, като се въведе закон за данъчни облекчения за всеки, който иска да помогне на изкуството.

"Културата на една страна е нейната идентичност", заяви тя в студиото на "Денят ON AIR".

Актрисата, певица, писател, а сега и кандидат за депутатско място, стана част от редиците на "БСП за България" през миналия месец. Като мотив за решението си тя посочи желанието да промени България към по-добро, най-вече сферата на културата.

"Винаги съм си мислела, че трябва да има такъв закон, който да носи големи данъчни облекчения на големите фирми, които подпомагат тази сфера", каза тя пред Bulgaria ON AIR.

Йотова допълни, че големите фирми днес гледат с пренебрежение всеки, който отиде да търси спонсорство за някакъв проект от сферата на изкуството.

По време на дискусията актрисата изказа мнението си за санкциите срещу Русия за анексирането на Крим. Тя посочи, че подкрепя премахването им и че изпитва симпатии към северната държава.

"Определено съм за падането на тези санкции. Според мен Русия много ни е помагала", отбеляза актрисата.

Вижте още във видеото: