Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Какви са най-вероятните очаквания за парламента след изборите?

Христо Манов: Кризата в Европа е шанс да се замислим защо се стигна до нея

07.03.2017 | 20:22 Редактор: Иван Берберов
Какви са най-вероятните очаквания за парламента след изборите?

"Отвсякъде личи, че голям екип работи за президента Радев по създаването на негов публичен имидж", каза политологът Стойчо Стойчев. За него има еволюция от критиките към Радев в началото, че чете своята реч, до патоса, с който вече произнася речите си. Стойчев отбеляза, че Радев вече активно използва социалните мрежи. 

За разлика от събеседника си, Христо Манов не даде позитивна оценка за използването на социалните мрежи. Въпреки вижданията си по въпроса, той каза, че в една предизборна кампания това е най-добрият начин президентът да заяви себе си.

"Подкрепям подхода му, защото ситуацията е много деликатна в момента. Той завари нещо много страшно като наследство и рейтинг на институцията."

[related_articles]

"Дойде времето, когато нашата цивилизация трябва да се спаси от някои идеи, които я убиват - идеята, че печалбата е над всичко и че човекът е средство" каза психологът Христо Манов във студиото на "Денят ON AIR". Според него се връщаме към традиционните ценности на християнството.

"Човекът е най-висшата ценност. С идването на президента Тръмп и с идването на президента Радев, надявам се да тръгнем в тази посока", коментира той в студиото на Bulgaria ON AIR.

"Очертава се един пет-партиен парламент с възможност за присъствие шеста партия. Първата партия ще получи първа мандат за съставяне на правителство и ще има възможност да реализира коалиционния потенциал на другите партии в парламента", прогнозира политологът Стойчо Стойчев.

Според Манов това, че Европа е в политическа криза, е шанс да се замислим защо се стигна до тази дестабилизация.

Вижте още във  видеото: