Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

"Обединени патриоти" се прицелиха в първото място и управлението на държавата

Акцент в нашата програма е да отстраним ДПС от политическото пространство, обяви Мария Цветкова пред Bulgaria ON AIR

02.03.2017 | 19:47 Редактор: Тодор Петров

Целим се в първото място и управлението на държавата. Ще преговаряме с всички партии, различни от ДПС и ДОСТ, заяви Мария Цветкова от коалиция "Обединени патриоти" в предаването "Денят ON AIR".

Тя посочи, че най-важното, което коалицията предлага в своята програма, са доходите на хората, икономиката, спряването с битовата престъпност и мигрантския проблем.

Гостът на Bulgaria ON AIR подчерта, че едва със 17 депутати от групата на ПФ са  постигнали много неща в 43-ото Народно събрание, давайки примери с построяването на оградата по границата с Турция, задържането на цената на електроенергията, приемането на закона за бурките и промените в Изборния кодекс.

"Акцент в нашата програма е да бъде отстранено ДПС изцяло от политическото пространство на България. Това е партия, която работи против интересите на България", отбеляза Мария Цветкова и добави в това число ДОСТ на Лютви Местан. 

Гостът в студиото на Владимир Сиркаров обяви, че разпределението на мандатите в парламента се определя в Турция. По думите й там се гласува чрез манипулация на изселническите организации. Цветкова увери, че ако посланикът ни в Турция Надежда Нейнски не вземе мерки, "Обединени патриоти" са готови на протести.

На въпрос какво влага коалицията в думата "патриотизъм", тя отговори, че това е обич към родината. 

"Не сме съгласни да ни наричат ксенофоби и расисти. Патриотизмът не е омраза, той е любов към родината", посочи Цветкова и добави, че патриотите са против това да бъдат налагани ценности, чужди на българските традиции.

Целия разговор вижте във видеото: