Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

"Коалиция на недоволните" на Сашо Томов влиза в предизборната битка

Загубили сме 21 млрд. лева, откакто сме член на Европейския съюз, обяви политикът

23.02.2017 | 21:08 Редактор: Жанета Нейкова

Нова политическа формация ще се бори за доверието на избирателите на 26 март. Това е "Коалиция на недоволните" (ПП "Българска Социалдемокрация - Евролевица" и ПП "Християн-социален Съюз"). Водачът на листата във Варна Александър Томов заяви в "Денят ON AIR",  че формацията почти е завършила анализ, в който подробно изследва загубите за България от всички корупционни сделки. 

"Откакто сме член на Европейския съюз, загубената сума възлиза на 21 млрд. лева", отбеляза той.

Екипът, който е направил този анализ се състои от експерти, обясни Томов, които са недоволни и от правителствата, управлявали страната през последните 25 години. Оттам идва и името на самата организация. 

"В България има една голяма група от хора, които са недоволни от всичко това, което виждат", каза той.

Политикът отбеляза, че "Коалиция на недоволните" се обръща към тази група и че нейната работа като политическа формация е да даде посока на недоволните.

"Проблемът не е вляво или вдясно, той е в корупцията в страната", посочи Томов.

Според него висшите етажи на властта трябва да бъдат откъснати от икономиката на страната и да нямат правото да разпределят кой бизнес да съществува и кой - не. Той каза, че намесата на управлението отблъсква чуждите инвеститори от страната ни.

Александър Томов подчерта, че участниците в политическия проект "Коалиция на недоволните" са хора, които не са имали нищо общо с властта в последните 25 години. 

"Това е принцип!" - категоричен бе той.