Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Красимир Янков: БСП се изправя срещу популизма

Ние търсим доверието на хората и най-вече победа на изборите, заяви политикът пред Bulgaria ON AIR

14.02.2017 | 20:18 Редактор: Жанета Нейкова
Красимир Янков: БСП се изправя срещу популизма

Предстои една кампания на ПП БСП, която се е изправила срещу популизма. Ние търсим доверието на хората и най-вече победата на изборите. Очакваме програмата, която предлагаме да получи доверие и с нея да управлява бъдещото правителство. Това каза в предаването "Денят ON AIR" Красимир Янков от БСП. 

Той допълни, че в момента партията е в процедура по подреждане на листите за отделните райони.

Пред Bulgaria ON AIR политикът коментира през какво е миналата столетницата миналата година като подчерта, че БСП вече има гласувано доверие на изцяло ново поколение, което сега ще се изправи през избиратели на изборите на 26 март.

"Търсим доверието на широк кръг от избиратели. Всички те са се съгласили с програмата и отстояват принципите на партията. Очакваме да получим и допълнително доверие заради това, че сме предложили не толкова тяснопартийни фигури", пояснява Янков.

Като ключов фактор в приетата предизборна програма на левицата, Янков посочи, че е поставена ролята на държавата.

"Държавата като регулатор, като наблюдател или държавата, която подкрепя малкия и среден бизнес, хората и която участва като реален субект в отделните сектори", поясни той.

Запитан дали проектът за петролопровода "Бургас-Александруполис" би бил част от предизборната програма на БСП, която залага на завръщането на енергийните проекти, Янков отговори: "Ние сме зад всички големи инфраструктурни проекти, които са в полза на България".