Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Красимир Янков: Колкото по-рано избори, толкова по-малко лъжи

Предизборната кампания ще протече под знака на популизма, каза депутатът от БСП пред Bulgaria ON AIR

24.01.2017 | 20:05 Редактор: Луиза Божинова
Красимир Янков: Колкото по-рано избори, толкова по-малко лъжи

Предизборната кампания ще протече под знака на популизма и обещанията, но на мен ми се иска хората да вземат решение за кого да гласуват според това как живеят, а не според това кой какво обещава.

Това каза народният представител от БСП Красимир Янков в предаването "Денят ON AIR". В студиото на Кузман Илиев депутатът предположи, че по-вероятната дата за провеждането на предсрочните парламентарни избори ще е 26 март и минути по-късно стана ясно, че вотът ще бъде точно тогава.

"Колкото по-рано, толкова по-малко лъжи", коментира Янков пред Bulgaria ON AIR.

Той допълни, че потенциалът и възможностите на БСП като кадрови ресурс ще бъдат обновени и обогатени с нови лица, "което ще направи партията по-силна и по-привлекателна."

"Много интересно е поведението на управляващата коалиция, която забрави, че тези две години струват на нас, българските данъкоплатци, 20 млрд. лева заем. И сега е изключително нахално да говорят за стабилност", коментира още Красимир Янков.

Той посочи, че програмата на БСП е с акцент в подкрепата за малкия и среден бизнес, както и за младите предприемачи.

"Мотивирани сме да се започне борба с неравенството. Двеста фамилии движат икономиката в България. Нормално ли е?", запита той. "Акцентът ни ще бъде предприятия с до пет души, работещи в една фирма, активното поколение да бъде подкрепено", допълни Янков.

Вижте във видеото продължението на разговора: