Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Велизар Енчев: Моралът в политиката запазва нравствените устои

Политикът заяви това пред Bulgaria ON AIR по повод защо смята, че това трябва да е водещият принцип в политическия живот

13.02.2017 | 20:27 Редактор: Жанета Нейкова
Велизар Енчев: Моралът в политиката запазва нравствените устои

Когато се залага на морала в политиката, печалбата може и да не е сигурна, но ти е гарантирано запазването на нравствените устои в обществото и в политическия живот. Това коментира бившият народен представител Велизар Енчев, по повод непотвърдената новина от днес за напускането на Димитър Байрактаров от Патриотичния фронт. 

Това решение изобщо не е изненадващо, заяви Енчев в предаването "Денят ON AIR". Той разказа как пред две години е станал свидетел на ужасяващи конфликти и различия, разминавания в моралните принципи и основи при Патриотите.

"Напускането на Байрактаров отново показа, че при Обединените патриоти противоречията са на ръба на разпада", каза още той.

Велизар Енчев посочи какъв е неговият принцип в политическия живот:

"Движение "Българската пролет" се явява самостоятелно на изборите на 26 март, въпреки че има 8 оферти от извънпарламентарни групи", съобщи бившият кандидат за президент, който бе издигнат през 2016 година от Движението. 

Той отправи поглед и към Съединените щати като коментира изминалите президентски избори там. Енчев отбеляза, че сега Белият дом е установил грандиозни нарушения и кражби на гласове от щаба на Хилари Клинтън. Според него и в този случай важи правилото, че моралът в политиката запазва нравствените устои.

"По-важно е не дали си вътре в парламента, а дали ще останеш верен на избирателите си и на принципите на програмата на своята партия - това е, което има значение", смята бившият кандидат за президент.