Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Светлин Танчев: Обединените патриоти са лицето на новата политика

Патриотите най-вероятно ще отидат на избори в сегашната си конфигурация

26.01.2017 | 22:28 Редактор: Мария Аладжова
Светлин Танчев: Обединените патриоти са лицето на новата политика

Докладът на ЕК за напредъка на България е своебразна кулминация на управлението в последните години, смята Светлин Танчев от БДЦ-Народен съюз.

"От 2009 година досега виждам основно добри намерения. За съжаление всичко това получи своята кулминация в доклада на ЕК. Виждаме, че основната посока, която беше да борим корупцията, да оправим съдебната система - все предпоставки, които биха допринесли за една по-добра икономика, посоката е била тотално грешна и затова ние губим позиции в борбата с корупцията. Икономическите параметри изглеждат по-добре от очакваното, но хората не го усещат и не го усещат точно поради тази причинина", коментира Танчев в "Денят ON AIR" по Bulgaria ON AIR.

По думите му направените промени в съдебната система са една козметична реформа, която не е променила същината - начина на правораздаване в държавата.

Иначе Обединените патриоти най-вероятно ще продължат в същото партньорство и на парламентарните избори. 

"Обединените патриоти са лицето на новата политика, която виждаме не само в България, но и в Европа", заяви Танчев. До две седмици предстои патриотите да седнат заедно на масата за преговори, за да обсъдят приоритетите на всяка една от формациите. 

Според Танчев сферата, която най-напред се нуждае от реформа, е образованието. По негово изчисление около 20% от бюджета трябва да бъдат насочени именно към този сектор.

Танчев застава и зад настояването на патриотите за вдигане на пенсиите: "Категорично няма как пенсиите да са под прага на бедност - това са несериозни неща. Нашите родители са изградили тази държва и заслужават достойни старини". 

Вижте пълния разговор: