Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

След промяната в АБВ: Коалиция с ГЕРБ - невъзможна

Ще продължим да представляваме разума в България, настоя зам.-председателят на партията Марин Киров

25.01.2017 | 20:23 Редактор: Тодор Петров
След промяната в АБВ: Коалиция с ГЕРБ - невъзможна

Предизборна или следизборна коалиция с ГЕРБ е невъзможна. Това заяви категорично зам.-председателят на АБВ Марин Киров в предаването "Денят ОN AIR".

Той потвърди, че в моента се водят разговори с "Движение 21" на Татяна Дончева, както и с други политически формации. Целта е да се оформи алтернативен център в лявото пространство. 

"Ще предложим състезание не само в лявото, а в целия спектър", уточни Марин Киров и добави, че не е възможен разговор с "Да, България" и "Нова република". Гостът на Bulgaria ON AIR аргументира позицията на АБВ с твърдението, че в тези формации има лица, които не са показали реална законодателна инициатива.

Марин Киров настоя, че промяната в АБВ е интересна и безпрецедентна. Той е категоричен, че промяната не е имитация и не отрича това, което е правено до момента. 

"Не бива да има съмнения, че ние ще сме параван пред старото ръководство. Амбицията ни е да надградим с нови каузи и експертния ни подход. АБВ ще продължи да представлява разума в България", посочи гостът в студиото на Кузман Илиев.

"АБВ позволи със своя мандат това правителство да се случи. С излизането си от него АБВ показа, че правителството се изроди и не следва програмата", каза още Марин Киров.

Целия разговор вижте във видеото: