Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Димитър Главчев: От Радев разбрахме, че обратното броене започва

Президентът не трябва да е толкова докачлив, отбеляза депутатът от ГЕРБ в "Денят ON AIR"

19.01.2017 | 19:44 Редактор: Тодор Петров
Димитър Главчев: От Радев разбрахме, че обратното броене започва

Зам.-председателят на Народното събрание Димитър Главчев призна в предаването "Денят ON AIR", че едва днес депутатите са разбрали от новоизбрания президент за оставащите седем дни до разпускането на този кабинет и назначаването на служебно правителство.

"От днес започна обратното броене. Начинът, по който Румен Радев го е съобщил обаче, навява в друга посока. Между институциите трябва да има взаимно уважение и като че ли то беше нарушено", коментира депутатът от ГЕРБ в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той посочи, че можем да сме по-снизходителни към лапсуси, които по думите му е допуснал Румен Радев, но съобщението за оставащите седем дни е прозвучало като пред военния строй. 

"Депутатите не са войници", настоя Главчев, според когото речта на новия президент е била разфокусирана. Главчев все пак добави, че това е проблем на тези, които са писали речта.

"Изгуби аудиторията в лицето на народните представители и не би трябвало да е толкова докачлив", отбеляза още гостът в студиото на Кузман Илиев.

Сериозно впечатление му е направило отношението на Румен Радев към референдума. За депутата от ГЕРБ е странно, че позицията му се е доближила до тази на БСП. Народният представител е на мнение, че политиците трябва да се съобразят с мнението с решението от референдума.

На въпрос дали е притеснен от периода на служебния кабинет Главчев каза, че по-скоро има още седмица, в която президентът има покой в това отношение. 

"От 22 януари вече цялата отговорност преминава при него. Служебното правителство има основното задължение да проведе честни избори", заяви той.

Димитър Главчев подчерта, че различията между ГЕРБ и БСП са доста големи. По думите му е интересно, че от БСП са решили да представят модификация на плоския данък, след като от ГЕРБ са били категорични, че това е основно разминаване и няма да отстъпят от него.