Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

"БСП лява България": Ако ГЕРБ не е във властта, тя загива

Коментар на Филип Попов в "Денят ON AIR"

18.01.2017 | 20:49 Редактор: Жанета Нейкова

"Герб иска да бъде във властта на всяка цена, защото ако не е - партията загива. Тя няма устои и ценности". 

Това каза Филип Попов от "БСП лява България" в "Денят ON AIR" по повод неговото твърдение, че кабинетът в оставка "предизборно раздава пари на своите кметове на общини".

Пред Bulgaria ON AIR Филип Попов посочи 3-те милиарда лева излишък, които правителството в оставка изтъква, и същевременно отбеляза, че "нищо не се говори за 16-те милиарда лева заем". 

Според Попов от тези 3 млрд. лева излишък се говори, че са останали 1,5 млрд. и "все още никой не отговаря какво се е случило с другия милиард и половина", отбелязва той. 

По повод твърдението му, че ГЕРБ раздава пари на своите кметове на общини, Попов акцентира, че твърдението му "не е нерегламентирано". Според депутатът "около 60 милиона лева някъде са раздадени. И знаем защо са раздадени". 

От друга страна, Попов изтъкна какви са предимствата на неговата партия и отбеляза, че "ние съществуваме вече 125 години и печелим избори. Това говори, че БСП лява България се гради около ценности".

Той визира новата платформа, която партията е разработила и, която ще е насочена "към гражданите".

"Тя ще бъде насочена към основния бич в България - безработицата, бедността и демографската катастрофа", изброи Попов.

Освен това, той каза, че "БСП лява България" ще създаде фонд "Индустрия", който ще бъде снабден с 500 млрд. лева. Целта му ще е да подпомага фирмите, които развиват бизнес в изостанали региони