Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

АБВ на конгрес: Петима номинирани за наследници на Първанов

Промяната ще започне от младите хора и новите лица в политиката, посочи Марин Киров от Изпълнителното бюро на партията пред Bulgaria ON AIR

12.01.2017 | 20:11 Редактор: Тодор Петров
АБВ на конгрес: Петима номинирани за наследници на Първанов

На партиен конгрес в неделя АБВ ще смени целия лидерски екип. За пръв път освен председателя на партията се сменят и тримата зам.-председатели, обяви членът на Изпълнителното бюро на АБВ Марин Киров в "Денят ON AIR"

На конгреса ще бъде обсъдена и подготовката за предстоящите парламентарни избори. От партията отчитат, че на президентските избори АБВ е затвърдила своя резултат от парламентарния вот, но е време за нови лидери.

"Време е за нови лица в политиката, нови каузи и тези. Промяната в България не може да дойде само с промяна в Изборния кодекс. Промяната ще започне от нас. Ходът е рискован, но ситуацията за България е много по-рискова", отбеляза Марин Киров.

Гостът на Bulgaria ON AIR подчерта, че никой друг не се е осмелил да смени цялото ръководство и да даде път на младите. По думите му лидерите на АБВ си дават сметка, че промяна не може да се имитира. 

Номинираните за наследници на партийния лидер Георги Първанов са петима, а Марин Киров е един от тях. Останалите кандидати са Константин Проданов, Мариана Тодорова, Ивайло Калфин и Румен Петков.

Членът на ИБ на АБВ счита старото ръководство на партията за капитал, а промяната за осъзната. "Хората се измориха от едни и същи лица повече от 25 години", посочи гостът в студиото на Кузман Илиев. 

Запитан за резултатите от проведения референдум Марин Киров каза, че народът трябва да се слуша, но не трябва да бъдем подвластни на демагогията и популизма.