Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Георги Първанов не напуска АБВ

Той ще остане в партийния живот на формацията като уважаван неин член, коментира Георги Димитров

22.12.2016 | 21:38 Редактор: Мария Аладжова
Георги Първанов не напуска АБВ

Георги Първанов, Ивайло Калфин и Румен Петков не напускат АБВ, те остават в партийния живот и в политиката. Това заяви в "Денят ON AIR" по Bulgaria ON AIR Георги Димитров, член на Изпълнителното бюро на АБВ.

"Те остават в АБВ, те остават в партийния живот и партийната политика, те остават с техния авторитет и техния опит като уважавани членове на партията. Тук има просто едно неразбиране за това, което се стреми да прави АБВ. Очевидно не всички са разбрали поуките от развитието на България в последните години и в последните месеци, а именно - това, че хората малко се умориха от съществуващото партийно-политическостатукво и модела въобще на поведение", поясни Димитров.

Той отправи остра критика към действащия държавен глава Росен Плевнелиев, като определи петте му години на президентския пост като "пропилени". 

"Аз нямам такива спомени - да се е опълчвал сериозно на изпълнителната власт", заяви гостът в студиото по повод позицията на АБВ, която остро реагира на решението на Плевнелиев да не съставя служебен кабинет. 

"Ние не за първи път изразяваме нашето отношение към действията на господин Плевнелиев", посочи още Димитров. 

По думите му АБВ вече се е утвърдила на българската политическа сцена и с участие в парламента, и с участие в правителството и местната власт. 

На 15 януари ще се проведе конгресът на АБВ, основната точка в дневния ред на който ще е подготовката на партията за предстоящите парламентарни избори.

"Сега е дошло време АБВ да навлезе в друг етап... Ракетата-носител изстреля вече АБВ в космическото пространство. АБВ се движеше в околоземната орбита известно време, сега е дошло време със собствени, вътрешни двигатели на спътника, да се качи на по-висока орбита", разказа Димитров.

По думите му на конгреса на 15 януари ще се формулират политиките, с които партията ще отиде на парламентарни избори.

Вижте пълния разговор във видеото: