Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Александър Иванов: "Да, България" се финансира от дарения

Средният размер на едно дарение - около 120 лева

11.01.2017 | 21:39 Редактор: Мария Аладжова
Александър Иванов:

Следващата стъпка за новата формация „Движение Да, България“ е внасянето на документите за регистрация в Софийския градски съд.

От Националната контролна комисия на партията са убедени, че документацията е изрядна. Това коментира в "Денят ON AIR" по Bulgaria ON AIR Александър Иванов, който е член на Контролната комисия на партията.

"Препятствия надяваме се да няма, считаме, че документите ни са изрядни и ако има някакви пречки, нека видим какви са", каза той.

"Това, което ни обединява, е убедеността, че върховенството на закона е нещо, което липсва в България и без този фундамент не може да се прави реалната политика, за да влезем в дебата ляво-дясно", продължи Иванов.

Той заяви, че не му е известно дали "Да, България" ще си партнира с ДСБ. Личното му мнение обаче било, че "Да, Българя" е политически субект, който следва да изгради собственото си лице и поради това не подкрепя прибързани коалиции.

На въпрос по какъв начин се финансира новата формация и подкрепяна ли е тя финансово от издателя Иво Прокопиев, Иванов отговори:

"До моента "Движение Да, България" се финансира единствено от дарения, като на интернет страницата ежеседмично се публикува отчет за постъпилите приходи от дарения, както и извъшените разходи. Не се посочват имената на дарителите от съображения за защита на лични данни. Но при журналистически интерес могат да бъдат видени тези имена и дали сред тях има Иво Прокопиев".

Данните до този момент показвали, че средния размер на едно дарение е около 120 лева.

Вижте във видеото пълния разговор: