Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Георг Георгиев: ГЕРБ е готова за предсрочни парламентарни избори

Оставяме държавата напълно стабилна, каза народният представител пред Bulgaria ON AIR

15.11.2016 | 20:00 Редактор: Луиза Божинова
Георг Георгиев: ГЕРБ е готова за предсрочни парламентарни избори

ГЕРБ е готова за предсрочни парламентарни избори. Искаме грешките, които сме допускали до момента, да намерят своето изчистване в следващата програма, която ще предложим. 

Това каза народният представител от ГЕРБ Георг Георгиев в предаването "Денят ON AIR". По думите му явно има нещо, което в последната година от управлението на ГЕРБ не се е харесало.

"Ние винаги сме били категорични в това с какво лице се явяваме пред хората. В нас няма огорчение от избирателите, не търсим вината на друго място освен в нас", посочи Георгиев в студиото на Кузман Илиев.

Според депутата от ГЕРБ една партия е силна тогава, когато печели, но и тогава, когато умее да губи. "Мисля, че ГЕРБ го прави в момента с достойнство", заяви той.

На въпрос каква опозиция ще са, Георгиев каза, че това, което са предлагали като алтернатива във времето, когато са били опозиция през 2013-2014 година, действително се е харесвало. "Една опозиция е силна не когато иска оставка, а когато успява по адекватен начин да спомага в процеса на управление на страната", подчерта той.

По отношение на бюджета за 2017 година и това какви рискове виждат, Георг Георгиев изрази надежда, че тези, които са в коалицията и до момента са подкрепяли управляващото мнозинство, а и опозицията, ще подкрепят най-належащите приоритети на държавата като образование и социална политика.

"ГЕРБ оставя държавата напълно стабилна. Ние оставяме един бюджет, който е възможен, изпълним и залага критерии за запазване на стабилността в България", заключи той пред Bulgaria ON AIR.

Вижте във видеото целия разговор: