Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Родолюбивите пориви на един млад архитект

Пламен Мирянов засне филм за глаголицата в изоставената църква "Кирил и Методий" в село Мали Извор

03.11.2016 | 20:31 Редактор: Луиза Божинова
Родолюбивите пориви на един млад архитект

27-годишният архитект Пламен Мирянов засне филм за глаголицата в изоставената църква "Кирил и Методий" в село Мали Извор край Гложенския манастир. Кадрите са заснети в пещерата "Проходна" в Стара планина, известна още като "Очите на Бога".

В предаването "Денят ON AIR" Мирянов каза, че енергията за такива неща винаги идва, когато човек създава нещо от сърце. "Тогава всичко е чисто, няма други замисли и цели, а идеята е да направиш нещо, което да ни обогати, да ни върне отново гордостта към България и според мен има много какво да се показва", каза архитектът в студиото на Владимир Сиркаров.

"От време на време българите забравят своите корени, а едно дърво не може да расте на високо, ако няма здрави и дълбоки корени. Смятам, че българският народ притежава такива корени. Когато си спомним за нашия произход, тогава се чувстваме още по-силни", добави още Мирянов.

Според него будители със сигурност има и това са хората, които по някакъв начин обогатяват културата, било то с творчество, поезия, музика, артистични изяви.

"Бих искал да видя в обществените личности, в политиците, как те създават един повод повече българи да са горди, че живеят в България", сподели Пламен Мирянов пред Bulgaria ON AIR.