Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Минчо Спасов: ГЕРБ няма да спечели изборите с Цачева

Кандидатът за вицепрезидент коментира битката за "Дондуков" 2 пред Bulgaria ON AIR

04.10.2016 | 20:39 Редактор: Луиза Божинова
Минчо Спасов: ГЕРБ няма да спечели изборите с Цачева

Цецка Цачева няма да спечели следващите избори за ГЕРБ. Това каза в предаването "Денят ON AIR" Минчо Спасов, кандидат за вицепрезидент на председателя на "Движение 21" Татяна Дончева.

По думите му, трите лица, на които ГЕРБ разчита, за да спечели вота са Георги Колев, шефът на Върховния административен съд, Сотир Цацаров, главният прокурор и Цветан Цветанов.

"Тази кандидатура на Цачева показва, че ГЕРБ не разчита на нея, а на горните три лица", посочи Спасов.

Не съм съгласен с коментаторите, които спрягат нашата кандидат-президентска двойка като лява или лявоцентристка. Това, срещу което ние се борим, са корупцията, кражбата на гласове и липсата на справедливост в обществото.

Гостът в студиото на Кузман Илиев посочи, че една от идеите на кандидат-президентската двойка е президентът еднолично да назначава и уволнява главния прокурор. "Така държавният глава ще бъде политическото лице, което ще уплътни своята отговорност пред избирателите", посочи Спасов.

В ефир бе излъчен предизборният клип на Татяна Дончева, който завършва с израза: "Възможно е". На въпрос кое е възможно, Спасов обясни, че е възможно да има президент, който да пренесе различните граждани през брода на проблемите. "Ролята на държавния глава е този, който ще успее да обедини българите и да запази и сламата, и овцата, и вълка", поясни той пред Bulgaria ON AIR.