Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Глас от БСП: ГЕРБ се страхува от кандидатурата на ген. Радев

Вратата към АБВ е отворена, искаме широк ляв фронт, обяви социалистът Филип Попов пред Bulgaria ON AIR

01.09.2016 | 20:05 Редактор: Тодор Петров
Глас от БСП: ГЕРБ се страхува от кандидатурата на ген. Радев

Очевидно е, че има страх в ГЕРБ. Тази истерия, тези стрели към Корнелия Нинова и ген. Румен Радев показват страх. Той изпълва президентската институция със съдържание и е способен да наруши статуквото, в което те са се настанили. 

Това заяви депутатът от БСП Филип Попов в предаването "Денят ON AIR". Той определи обвиненията, че партията употребява ген. Румен Радев като несъдържателни. 

Гостът на Bulgaria ON AIR е на мнение, че вече не сме парламентарна, а "министър-председателска" република. Той алармира, че има сливане на партия ГЕРБ с държавата и това не е демократично. 

"Номинацията на ген. Радев е крачка напред към всички българи, които казват "Стига" на това статукво. Категорично ген. Радев е наша кандидатура и самият той го заяви. Страхът от него кара много водоносци да носят отровна вода", посочи депутатът от БСП. 

Гостът в студиото на Кузман Илиев потвърди, че е отворена вратата към АБВ и всеки, който иска да подкрепи ген. Радев. Той обаче подчерта, че БСП има доста по-голяма подкрепа от АБВ и няма как двете партии да бъдат равнопоставени

"Не сме се дръпнали от АБВ, искаме да се явим във възможно най-широк ляв фронт. БСП е най-демократичната партия. Винаги е имало различни позиции и мнения, но това не означава, че има голямо вътрешно напрежение. С председател като Корнелия Нинова вече не сме само опозиция, а алтернатива на това управление", каза още Филип Попов.