Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Явор Нотев: Сидеров и Симеонов направиха крачка назад, за да има обединение

Няма непреодолим конфликт между "Атака" и ПФ, увери кандидатът за вицепрезидент пред Bulgaria ON AIR

22.08.2016 | 20:54 Редактор: Тодор Петров
Явор Нотев: Сидеров и Симеонов направиха крачка назад, за да има обединение

Няма непреодолим конфликт в позициите ни. Достигнахме до обединение след разговори на ниво лидери. Трябваше да се формулират посланията към твърдите ядра на тези партии и да се направи оценка на рисковете от евентуално разочарование. Получихме висока оценка за търсенето на обединение, което в перспектива да е основа за добро сътрудничество. 

Това обяви в предаването Денят ON AIR Явор Нотев, кандидат за вицепрезидент на Патриотите и "Атака". Той е категоричен, че темата "Русия" не е непреодолим конфликт между отделните формации. 

Нотев поясни, че водещ фактор в разпределянето на ролите при номинациите, е бил фактът, че ВМРО и НФСБ представляват една група в Народното събрание. "Валери Симеонов добре разчете това, за да се преодолеят всякакви съмнения между лидерите на партиите. Симеонов и Волен Сидеров направиха крачка назад и не са в кандидат-президентската двойка", акцентира гостът на телевизията.

Той не очаква отмятане на някой от коалицията и е категоричен, че това време е отминало. Зам. председателят на НС е на мнение, че вицепрезидентът не е безгласна буква и има ресурс, който в годините не е използван. 

Явор Нотев коментира и пасивността на останалите партии, които все още не са обявили своите кандидатите за президентската битка. Той я нарече "стратегия, която задържа информацията и носи всички последици и приказки за задкулисни уговорки".

"Губи се ценно време. Можеха да се формулират ясни въпроси вместо да се издребнява на повърхността. Важното е да се стигне до същински политически дебат и да не се губи повече време. Надявам се, че много скоро ще имаме конкретни опоненти", каза още гостът в студиото на Кузман Илиев.