Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Росен Стоянов: Практиката с „троловете“ трябва да спре

Етична харта за лицата, формиращи обществено мнение,предлага специалистът по политическа комуникация

14.06.2015 | 21:06 Редактор: Петко Трухчев
Росен Стоянов: Практиката с „троловете“ трябва да спре

Етническото напрежение преди избори е практика от началото на прехода за привличане на гласове. Това коментира по повод поредния бой между българи и роми, този път в столицата, експертът по политическа комуникация доц. Росен Стоянов от Нов български университет. Погрешно е ромските квартали да се определят като гета, каза още доц. Стоянов в предаването „Денят он ер“  с водещ Ивайло Лаков.

Още по темата

Тези проблеми не се разрешават между изборите, а се гасят преди избори. От Реформаторския блок и Патриотичния фронт са наясно, че исканията им няма как да бъдат изпълнени в кратък срок от време. Това е част от политическото говорене.

Заради наближаващите местни избори експертът съветва да се забрани на експерти, формиращи обществено мнение, да говорят в полза на една или друга политическа сила. Практиката с т.н. „хейтъри“  и „тролове“, които постват публикации срещу заплащане в медийните и социалните форуми, трябва да спре.

Сайтовете да наложат профилактика над тези публикации. Партиите трябва да разберат, че тези много пари, които разпиляват за тролове, трябва да ги дадат на добри PR специалисти. Те ще свършат много по-добра работа, за да достигнат посланията на политиците.

Целият разговор на Ивайло Лаков с доц. Росен Стоянов вижте във видеото.