Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

Директорът на Антикорупционния фонд: Борисов влиза в собствения си капан

Мария Габриел е жертва повече, отколкото правителството на Николай Денков, каза Бойко Станкушев

19.06.2024 | 21:07 Редактор: Вяра Димова

Няма шанс да има кабинет. Хипотезата, че ще има, по-скоро би било някакво малко политическо чудо и ще е резултат на нов вид сглобка. Трудно мога да си представя партията на Слави Трифонов, която дойде на гребена на вълната анти ГЕРБ, да направи толкова рязко завой и да се ориентира към сътрудничество с ГЕРБ. Това каза директорът на Антикорупционния фонд Бойко Станкушев в "Денят ON AIR".

Политическите партии, влезли в НС, са длъжни да говорят и да излъчват послания, смята той.

"Борисов в момента е в затруднено положение. Влиза в собствения си капан. Виждаме как сега е на прага на тройна коалиция. Трендът на подкрепата за ГЕРБ е негативен. Ако беше по-висока избирателната активност, ГЕРБ щяха да бъдат в окаяно състояние", анализира директорът на АКФ пред Bulgaria ON AIR.

Ако няма редовно правителство, ще загубим около 2/3  от парите от европейските фондове за следващата финансова година, подчерта Станкушев.

"Никой няма да седне да преговаря с нас", добави той.

По думите му Мария Габриел е "жертва - по-голяма жертва, отколкото правителството на Николай Денков".

"Тя какво лошо е направила? Успешен политик, издигната от периферията на държавата. Много бързо Главчев започна да сменя ключови фигури на ръководни постове в специалните служби. Сменени са, за да бъде напълно върната ДАНС в предишното си агрегатно състояние на ослушване", конкретизира още Станкушев и добави, че не е невъзможно Борисов да поиска подкрепа от "Величие".

Гледайте целия разговор във видеото.