Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Пламен Данаилов, ИТН: Хората ще се чудят къде да паркират в центъра на София

През последните 30 години са откраднати хиляди имоти, заяви общинският съветник

01.05.2024 | 20:04 Редактор: Толя Стоянова

Отново напрежение в Столичния общински съвет. Подобренията на ключови булеварди се превърнаха в ябълка на раздора.

"Случващото се на булевардите "Патриарх Евтимий", "Фритьоф Нансен" и "Витоша" е показателно за непрозрачност. Г-н Терзиев каза на 16 април, че на тези булеварди ще се извършва само ремонт на пътната настилка заради установени проблеми. Всичко това, което се прави, няма нищо общо с пътната настилка. "Фритьоф Нансен" става до "Патриарха" двупосочен. Свалят се велоалеите на платното, изземват се редица паркоместа. Ще станат огромни междусъседски войни. Хората, които идват към центъра, ще се чудят къде да паркират. Кметът каза, че това е само текущ ремонт, а това ще ни струва над 1 млн. лв. Качеството на живота ще стане по-лошо", заяви общинският съветник от ИТН Пламен Данаилов в предаваното "Денят ON AIR".

Той отбеляза, че през ноември 2023 г. и януари 2024 г. "Софийска вода" е пуснала предложение за инвестиране на 11 млн. лв. във водопроводната и канализационна мрежа на кв. "Изгрев", кв. "Младост", кв. "Кръстова вада" и кв. "Модерно предградие", но по думите му тези писма се крият и все още не са изпратени до ресорната комисия.

"Ние, като жители на столицата, ще загубим минимум 11 млн. лв.", каза Данаилов пред Bulgaria ON AIR.

"Голяма част от хората не вярват, че прокуратурата си върши работата. Хора като Христо Иванов се месят в съдебната реформа. Един от големите проблеми на България е съдебната реформа. През последните 30 години в България са откраднати хиляди имоти", добави общинският съветник.

Той обясни, че от ИТН са взели решение да оттеглят подкрепата си от правителството с ПП-ДБ, в което участваха, "заради лошата финансова политика и отношението към Северна Македония".

"България е задлъжняла с над 20 млрд. лв. За последните три години това е новият дълг, който е изтеглен, когато Асен Василев се занимава като финансов министър. Нищо не е подобрено, тези пари са просто изхарчени", заяви Данаилов.

Гледайте целия разговор във видеото.

Скъпо ли ви е агнешкото месо за Великден и Гергьовден?

Не, цените са като миналогодишните.
18%
Няма да мога да си позволя агнешко.
44%
Ще си купим, но малко, колкото да има агнешко на трапезата за празниците.
38%
Общо 525 гласа


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 седмица
Водещата е нетърпима - постоянно прекъсва гостите, докато си поемат въздух, за да продължат изречението си, водещата пак прекъсва по този позорен начин всеки гост! Престанете да прекъсвате гостите! Като нямате време, тогава не се опитвайте да каните гости за 10-12 минутки! Сигнализирай за неуместен коментар