Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Румен Христов: Имаме опасения към служебния външен министър

"Като си станал министър, си носиш кръста", заяви председателят на СДС

18.04.2024 | 19:43 Редактор: Деси Николова

Чии са предложенията за промени в служебния кабинет? Служебният премиер заяви, че кабинетът е изцяло негов, но нови думи на Борисов доведоха до съмнения.

"Това, което чух днес от служебния премиер Главчев, е, че той доста преди Борисов да се произнесе по отношение на външния министър е търсил с предложение за неговата смяна президента. По една или друга причина не се е осъществил контактът, но преди това е бил и разговора с Даниел Митов, преди това е бил търсен и президентът, защото в крайна сметка той е човекът, който подписва указа", заяви председателят на СДС Румен Христов в студиото на предаването "Денят ON AIR".

По негови думи ГЕРБ-СДС изпитва опасения към служебния външен министър заради позицията му към войната в Украйна.

"Ние имаме опасения от ориентацията на сегашния външен министър, която той прояви на първото международно участие като министър, където зае една по-мека позиция, по отношение на това, което се случва в Украйна", каза Христов пред Bulgaria ON AIR.

Според него мнението на Стефан Димитров е по-меко и различаващо се от позицията на другите политически сили.

Христов коментира и другия предложен за смяна министър, а именно министъра на земеделието Кирил Вътев.

"Това е един много тежък отрасъл. Имаше привидно разбирателство на пръв поглед между браншовите организации, но това, което не успя да свърши Вътев бяха 3 основни задачи. На първо място да постигне баланс и разбирателство с браншовите организации. Да, те са много, да интересите са различни, но така или иначе като си станал министър, си носиш кръста и трябва да намериш диалог с тях", подчерта Христов.

Гледайте целия разговор във видеото.

Ще слеете ли майските празници и ще си вземете ли кратка ваканция?

Ще ги слея, има много празнични дни.
51%
Няма да ги слея, защото работата не ми позволява това.
28%
Няма значение, че ще редуваме почивни и работни дни.
21%
Общо 676 гласа