Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Калин Сърменов: Димитър Главчев е най-добрият избор, който можем да направим

Разделихме се като общество и тепърва ще усещаме проблемите, смята директорът на Сатиричния театър

04.04.2024 | 19:57 Редактор: Беатрис Младжова

"От няколко дни в интернет има изказване на един господин с предложение аз да стана шеф на българския футбол. Ако ние разглеждаме нещата около нас както са представени, те изглеждат наистина смехотворни. Един от големите закони в театъра е, когато гледаш свой колега, в мига, в който искаш да го изиграеш, значи нещо не е наред. Ние гледаме нашата социална среда и стигаме до заключението, че това са много прости неща", заяви директорът на Сатиричния театър Калин Сърменов в студиото на "Денят ON AIR".

Според него разделението в обществото е голям проблем, който тепърва ще започнем да усещаме.

"Ние толкова се разделихме като общество, толкова бели направихме сами на себе си с непремислени избори, толкова нашето общество не намери перспектива, че тепърва ще започнем да усещаме проблемите", допълни той в ефира на Bulgaria ON AIR.

Стои въпросът какво предстои да се случи на политическата сцена у нас.

"Видяхме какво направи една част от така наречената "сглобка". Това беше една изключително нелоялна проява от страна на ПП-ДБ. Решават, че не им е изгодно това, което са подписали. Решават, че не искат да дават властта. Ние опряхме дъното на тези хора, които лекомислено бяха фаворитизирани. Днес разбрах за сериозни потоци от милиарди, които се раздават. Надявам се нашето общество да се огледа и да види, че има нужда от хора, които да си свършат работата", коментира гостът.

Калин Сърменов е категоричен, че Димитър Главчев е правилният избор за служебен премиер.

"Необходимо е да има консенсусен човек и Димитър Главчев е най-добрият избор, който можем да направим. Най-смисленото нещо в политиката, което сме направили. Вярвам, че този човек има и морала, и професионалната подготовка да направи правителство, което да задържи топката", допълни директорът на Сатиричния театър.

Гледайте целия разговор във видеото.