Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Иван Иванов, БСП: ПП-ДБ и ГЕРБ не се спазариха, МВР е било апетитна хапка за някого

Този пазарлък е неприемлив за обществото, смята депутатът

27.03.2024 | 19:51 Редактор: Деси Николова

Президентът Румен Радев връчи втория проучвателен мандат, а папката бе върната празна веднага от акад. Николай Денков. Редица политически престрелки последваха, а взаимни обвинения белязаха деня.

"Замеряне с политически камъни ще гледаме дълго време, поне до датата на предсрочните парламентарни избори, която е неясна. Това е дребнавата политическа игра, която ще играят и ГЕРБ и "Продължаваме промяната", за да търсят кой е виновникът, а всъщност не се поглеждат самите себе си, за да разберат, че това управление, което беше родено с единственото желание да се консумира властта, беше порочно заченато и този край беше наистина очакван", заяви депутатът от БСП Иван Иванов в студиото на "Денят ON AIR".

Вчера Бойко Борисов заяви, че ГЕРБ е направил множество компромиси, но ПП-ДБ са поискали прекалено много, като основният натиск е бил насочен към вътрешното министерство.

"На всички стана ясно, от изнесената информация, че ПП-ДБ са се борили за сфери на влияние и за по-голямо парче от държавната баница. Очевидно МВР се е оказало апетитна хапка за някого, защото това е някакъв механизъм за упражняване на влияние, на сила, това е силово ведомство и в крайна сметка затова са се скарали", каза Иванов за Bulgaria ON AIR.

Последните дни и седмици бяха изпълнени с разговори за преговори между двете политически сили ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Според Иванов по време на тях двете политически партии са се опитвали само да си поделят властта.

"За никого не е тайна и на всеки му стана ясно какво се е случвало по време на тези преговори. Те са си разменяли листчета и телефонни обаждания - кой кое министерство иска, какво да правят в това министерство и така нататък. Наистина това е един пазарлък, който е изключително неприемлив за обществото", подчерта депутатът от БСП.

По думите му най-удачният вариант за избори е те да бъдат проведени във варианта 2 в 1, заедно с изборите за Европейски парламент, за да не се харчат допълнително пари за провеждането на вота и с цел да се засили избирателната активност.

Гледайте целия разговор във видеото.

Знаете ли какво ще се промени, след като следващата седмица влезе в сила въздушен и морски Шенген?

Нищо няма да се промени.
52%
Ще можем да пътуваме по въздух и море по-лесно.
29%
При сухопътен Шенген очаквам по-големи облекчения при транспорта и пътуванията.
19%
Общо 1074 гласа