Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Антон Койчев: Бюджетът на София не е торба с желания, която се отвързва на Коледа

"ГЕРБ-СДС представи най-подробния доклад, включително с посочване на източници на приходи", подчерта общинският съветник

26.03.2024 | 19:42 Редактор: Толя Стоянова

Ако разумът в една част от колегите в СОС не надделее, работата ще се изостри. Оставихме града в добро състояние, загубихме време да слушаме заявки. Винаги сме си държали на думата и сме можели да влизаме в диалог. Заедно преминахме през Ковид кризата и изпитанията на миналия мандат. Това коментира общинският съветник от ГЕРБ-СДС д-р Антон Койчев в студиото на "Денят ON AIR"

На въпрос дали подкрепя протестиращите здравни служители, които искат по-високи заплати, той отговори, че сюжетът търпи развитие и хората са в правото си, защото цената на живота се е повишила.

"Работата как да се осигурят парите е на управляващия екип. Би трябвало да влязат в конструктивен диалог. Утре са поканени на Комисия по здравеопазване и се надявам да има разумен компромис така, че хората да бъдат удовлетворени. Групата на ГЕРБ-СДС представи най-подробния доклад за бюджета, включително с посочване на източници на приходи. Знаем къде има резерви. Това не е торба с желания, която се отвързва на Коледа", заяви Койчев в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му сегашният бюджет е довършване на това, което ГЕРБ-СДС са заложили в предходния.

"Това е нашият бюджет с нашите приоритети, но изпълнен по аматьорски. Няма нищо ново и амбициозно", смята общинският съветник.

Според него голяма част от районните кметове на ПП-ДБ-СС не си вършат задълженията и "не дават никакви признаци за свършена работа".

"Състоянието на общинските дружества е публична информация. Дружествата са постоянно под контрол", уточни Койчев.

Гледайте целия разговор във видеото.

Знаете ли какво ще се промени, след като следващата седмица влезе в сила въздушен и морски Шенген?

Нищо няма да се промени.
52%
Ще можем да пътуваме по въздух и море по-лесно.
29%
При сухопътен Шенген очаквам по-големи облекчения при транспорта и пътуванията.
19%
Общо 1074 гласа