Председателят на СОС: Не насаждайте нетолерантност между гражданите

Градът ни е дом не само за тези, които сме родени тук, заяви Цветомир Петров

14.03.2024 | 10:34 Редактор: Тодор Петров

Председателят на Столичния общински съвет Цветомир Петров отправи силни думи в началото на извънредното заседание по сигурността на градския парламент.

"В началото на днешното извънредно заседание искам да се обърна към вас в контекста на днешния тъжен ден, когато православната ни нация скърби за загубата на Негово Светейшество Патриарх Неофит, и да ви призова за смирение и диалогичност. Свиках настоящата сесия на общинския съвет по две причини – и първата от тях е, че спокойствието и сигурността на столичани са наш приоритет, а втората е с цел трезво да анализираме ситуацията и да предприемем необходимите мерки за подобряването ѝ", започна той.

По думите на Петров е недопустимо да се използват битови инциденти за трупане на политически дивиденти.

"Апелирам всички общински съветници да подхождаме прагматично и отговорно към тази взривоопасна тема. Нека първо да чуем какво казват компетентните институции за случките, преди да си качим нагнетяващи напрежение постове в социалните мрежи, играейки си с настроенията на хората или да свикваме заседания във Facebook. Нима не разбираме, че по този начин внасяме дезинформация и по-страшното - насаждаме нетолерантност между гражданите", настоя той. 

"София е град на мъдростта, която събира в себе си вярата, надеждата и любовта. Не бива с лека политическа ръка да потъпкваме тези добродетели, разпалвайки гняв и омраза. Градът ни е дом не само за тези, които сме родени тук, но и за всеки, потърсил подкрепа и възможност за реализация", подчерта Петров.

Трябва ли да има засилено полицейско присъствие в София заради напрежението около мигрантите?

Задължително трябва да има.
61%
Да оставят хората сами да се справят с проблема.
5%
Проблемът не се решава с присъствието на повече полиция.
35%
Общо 1072 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR