Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Автомобилът на съдебната система катастрофира: Пепи Еврото е удобният изчезнал

При Мартин Божанов следва кулминация, затихване и отново скриване зад завесата, смята Милен Иванов

27.02.2024 | 20:07 Редактор: Деси Николова

Шести ден продължава издирването на изчезналата Ивана от Дупница. Днес се появи информация, че тя е изчезвала и преди година. Тогава тя напуска дома си, а след това е намерена в дома на момче в Благоевград.

"Тя за втори път изчезва и за втори път се появява в интернет, което е странно. Днес имаше информация, че са се появили серия клипове в нейния TikTok профил. Едно лице, не се ли работи по неговото изчезване по горещи следи, се открива трудно, а на шестия ден всички следи са изстинали", коментира бившият заместник-ректор на Академията на МВР доц. Милен Иванов в студиото на "Денят ON AIR".

По негови думи близките ѝ и голяма част от познатите на Ивана знаят къде се намира тя.

"Нищо чудно и в момента да е в нечий дом и да наблюдава с интерес всичките усилия и прикованото обществено внимание от нейната личност", заяви доц. Иванов пред Bulgaria ON AIR.

Той смята, че в съвременното общество все по-често се случва някой мистериозно да изчезне. Докато нечия липса обаче предизвиква разтревоженост, други лица изчезват, за да запазят нечии тайни.

"Пепи Еврото е удобният изчезнал. За него е много удобно да го няма, за да не дава показания", отбеляза доц. Иванов.

Автомобилът на съдебната система катастрофира, паднаха куфарите и се разпиляха мръсните ризи. Така гостът описва ситуацията със съдебната система у нас - случаите на Пепи Еврото и Мартин Божанов - Нотариуса са просто поредното доказателство за неработещата система.

"Проблемът е, че когато гледаме на всички тези случаи поотделно, се губи общата картинка. Ние свикваме ден след ден да се случват някакви неща, а ако някой събере цялата картина за последните два месеца, ще видим доста притеснителни сцени - поредица от престъпления, които са с рядка жестокост, поредица от странни престъпления, които стигат до висшите етажи на властта", коментира бившият зам.-ректор на Академията на МВР.

Според него една от причините за проблемите в съдебната система е липсата на понятието "заподозрян" в Наказателния кодекс.

"България е единствената държава в Европейския съюз, в която липсва фигурата "заподозрян", ние имаме само "обвиняем", което създава тежки проблеми и тежки диспропорции на правосъдната система", поясни доц. Иванов.

Той смята, че по случая с Мартин Божанов следва кулминация, затихване и отново скриване зад завесата.

Гостът коментира и ситуацията с "Червения пират", който заплашва министри и съдии в България чрез интернет. Според него това е просто медиен шум, а мотивите на престъпника са свързани с желание за известност.

Гледайте видеото с целия разговор.


1
2 rate up comment rate down comment 0
Учиндолец
преди 2 месеца
Има такъв народ ,няма такъв народ,има такъв народ,няма такъв народ....тиня,блато,тиня,блато.... Сигнализирай за неуместен коментар