Бездомният "Червен пират" заплашвал онлайн съдия Цариградска, Мария Габриел и Денков

Мъжът е бил задържан и преди

27.02.2024 | 13:55 Редактор: Деси Николова

"Червеният пират" - зад този псевдоним застава авторът на заплахите. До този момент разследващите са установили, че един и същи човек стои зад онлайн заплахи както към вицепремиера Мария Габриел, така и към премиера Николай Денков и към съдия Владислава Цариградска. Това е тезата на ГДБОП.

Оказва се, че самоличността и името на "Червения пират" са известни на разследващите, те обаче все още ни споменават. От ГДБОП поясниха, че става въпрос за човек с психични отклонения, който води скитнически начин на живот. Човекът не е от София, но обитава столичните улици, а през предишни години и месеци е бил задържан за подобни прояви с онлайн заплахи.

"Задържан е преди месеци за подобни деяния, но последните няколко месеца не можем да установим неговото местонахождения и в момента текат действия по установяването му на територията на град София. Надяваме се скоро да открием лицето", заяви директорът на "Киберсигурност" към ГДБОП Владимир Димитров.

Заплахите от "Червения пират" са индивидуални прояви, а не услуга към организирана престъпна група, стана ясно от информацията дадена от ръководството на ГДБОП.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


1
0 rate up comment rate down comment 0
И как
преди 2 месеца
Точно ги е заплашвал? Нали ги пази НСО?До сега бяха само Цариградска и Габриел. Сега се присъедини и Денков! Да не остане по- назад!Няма да ви съчувствам!И защо да е с психически отклонения? Защото иска да ни отърве от тая плесен? Сигнализирай за неуместен коментар