Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Николай Овчаров: Политиката е далавера, на базата на която се крепи управлението

Видя се, че освен коалиция, друго нещо не може да управлява страната, коментира археологът

26.12.2023 | 20:23 Редактор: Толя Стоянова

"Последните три години бяха години на безвремие. Този политически хаос обърка всички сфери на нашия живот. Към края на годината се очерта някакъв начин на работа. Закъсняваме вече две години с така нареченото усвояване на европейски фондове. Европейските пари бяха кръвта на нашия културен туризъм, сега завършва втората голяма фаза на тези средства. Много пропуснахме, сега трябва да наваксаме", заяви археологът проф. Николай Овчаров в студиото на "Денят ON AIR".

"Трябва да имаме правителство. Служебните кабинети се справиха в някаква степен. Така и не можаха да излязат от сянката на подозрението, че те са начин на управление на президента Радев. Ние сме парламентарна държава, трябва да имаме правителство, излъчено от парламента", коментира проф. Овчаров. 

Той отбеляза, че остават два месеца до ротацията и тя ще бъде доминирана не от "Продължаваме промяната", а от ГЕРБ.

"Българският народ дава нееднозначни отговори със своето гласуване. Видя се, че освен коалиция, друго нещо не може да управлява страната. Младите политици от "Продължаваме промяната" и не толкова младите от "Демократична България" видяха, че без преговори нищо не се получава", каза проф. Овчаров в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той е на мнение, че политиката е далавера, договорка, на базата на която се крепи управлението. 

"Според договорката трябва да се смени само Мария Габриел, но смятам, че трябва да има и смяна на министри. Не се помисли върху това, че един министър-председател идва със своя визия за политика. Трябва да има повече министри от страна на ГЕРБ. Смятам, че няма да се разпадне кабинетът, това управление работи", добави проф. Овчаров.

Относно Паметника на Съветската армия археологът смята, че мястото му е в музея. Според него монументът няма да бъде унищожен.

Гледайте целия разговор във видеото.


1
0 rate up comment rate down comment 0
Хрантутник
преди 4 месеца
ОФчероФ - хрантутникът на Боку. Сигнализирай за неуместен коментар