Борисов: Драмата ще дойде при ротацията, с Асен Василев работим добре

Не мога да защитя полицай, който рита паднал човек, но не мога да се съглася и да се сменя министър, защото не угажда за партийни назначения, каза лидерът на ГЕРБ

22.11.2023 | 11:25 Редактор: Тодор Петров
Борисов: Драмата ще дойде при ротацията, с Асен Василев работим добре

"Съществуването на едно правителство е, за да прави добре неща за обществото. В момента с Асен Василев работим добре, човекът проявява разбиране – режем, финансираме сектори, които са застрашени. Вотът е успех. Истинската драма ще дойде на ротацията", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след неуспешния вот на недовeрие към правителството.

Борисов запита: Ако всеки ден предизвикваме скандали, защо да съществуваме?

Според лидера на ГЕРБ отхвърлянето на вота на недоверие към кабинета е успех и за двете партии – и за ГЕРБ, и за ПП-ДБ, защото кабинета са го сглобили заедно. Истинската драма, по думите му, ще дойде на ротацията.

"Казах ви, че днес вотът на недоверие няма да мине, защото обществото не е готово с нищо, което да замени това, към днешна дата. Утре може да е друго. ако продължи практиката да се търсят скандали, тогава най-доброто е да се разпадне тази сглобка", каза още Бойко Борисов.

"Не мога да защитя полицай, който рита паднал човек, но не мога да се съглася и да се сменя министър, защото не угажда за партийни назначения. Съгласил съм се Калин Стоянов да е вътрешен министър, но не съм го предлагал, не съм го убеждавал", обясни Борисов във връзка твърденията на съпредседателя на ПП-ДБ Кирил Петков, предаде БГНЕС.

Борисов даде да се разбере, че не е нормално партията, която е победител на изборите, да има само един министър – на външните работи, визирайки Мария Габриел.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


2
0 rate up comment rate down comment 0
Анонимен
преди 5 месеца
Сглобката ще съществува докато Галя от посолството не разреши да се разпадне. Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 1
К.Николов
преди 5 месеца
А бе Борисов - тебе ако някой те изнасилва, ти няма да го махнеш, щото следващия МОЖЕ да е същия ... Правителството изнасилва България вече много пъти. Да ПОДАРЯВАШ отбранителния си комплекс, и да КУПУВАШ същия (че и по-лош) си е изнасилване. Ти си ПРЕДАТЕЛ и ще гориш в ада. Но дотогава, дано в главите на българите най-сетне да влезе някоя и друга мисъл, освен мръсен въздух. Сигнализирай за неуместен коментар