Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Д-р Антон Койчев, ГЕРБ-СДС: С Терзиев бихме преговаряли за политики, не за табелки по вратите

Бяхме пред червена сватба, но някой наряза чеиза на булката с флекс, коментира общинският съветник

18.12.2023 | 21:01 Редактор: Елеонора Танева

Пети провал на избора на председател на Столичния общински съвет. Шестото гласуване ще бъде в началото на януари.

"Свидетели сме на тежка политическа немощ, тотално неразбиране как се прави политика, ценности, от какво се формират мнозинства, как се подкарва тази сложна бюрократична машина в интерес на гражданите", коментира общинският съветник от ГЕРБ-СДС д-р Антон Койчев в студиото на "Денят ON AIR".

Той подчерта, че неговата партия ще спазва ролята, отредена ѝ от избирателите - да бъде опозиция. Определи досегашните покани за разговор за председател на СОС като "игра с публиката", затова не са се отзовали. Общинският съветник вижда в коалицията "ПП-ДБ-Спаси София" постоянно противоборство. 

"Има усещане за двувластие, противоборство, прикриват се междукоалиционни противоречия. Групата около Борис Бонев се явяват като фронтмени на всичко, което трябва да случи от името на "ПП-ДБ Спаси София", заяви гостът пред Bulgaria ON AIR.

Общинският съветник посочи кога ще седнат с първата политическа сила на преговори: "Зависи от начина на преговорите, доколко Васил Терзиев е изживял собствения си катарзис. Ще говорим първо за ценности, условията ще са свързани с политики, а с не табелки на вратите за определени места". 

Д-р Антон Койчев е убеден, че са водени разговори с БСП за подкрепа за председател на СОС, но демонтажът на Паметника на Съветската армия ги е провалил.

"Имаме сериозни подозрения, че сме били пред завършена червена сватба, но някой наряза чеиза на булката с флекс. Това е осуетило възможностите за истинска сглобка", каза още общинският съветник от ГЕРБ-СДС.

Според него има грешка във времето, в което се извършва демонтажът на монумента и начина, по който се прави.

"Самото нарязване с флекс не носи добри асоциация и не кореспондира с преместване", завърши гостът.

Гледайте целия разговор във видеото.