Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Михалев, ПП-ДБ: Победа е махането на Съветския ботуш, да не забравяме тоталитаризма

Промените в Конституцията ще бъдат приети, смята депутатът

13.12.2023 | 20:40 Редактор: Вяра Димова

Смисълът на мнозинството беше да работи. Да изливаш пари в нереформиран сектор, не винаги работи за доброто на този сектор. Ако пари, раздадени от Министерството на културата, не бъдат усвоени, трябва да бъдат върнати в бюджета до края на годината. Това каза депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" Стоян Михалев в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му в България има сериозен проблем, че политиците винаги са приемали културата като разход, а не като инвестиция. 

"За реформи трябва по-дълъг срок. Те трябва да бъдат инициирани от хора, които знаят къде са проблемите. С политическо налагане отгоре трудно се случват нещата. Трябва да бъдат питани хората, които ги засягат. Този сектор е третиран като разход за държавата. Тепърва започва промяна в мисленето. Днешното изявление е добро, появява се мисленето за инвестиции в този сектор", коментира гостът.

Михалев е на мнение, че промените в Конституцията ще бъдат приети и уточни, че никога не са се разбирали с ДПС за общо управление.

"Говорили сме за конституционно мнозинство. Неслучайно министри на ДПС няма в това управление. Делян Пеевски има нужда от публично поведение. "Магнитски" работи", допълни депутатът пред Bulgaria ON AIR.

Той коментира демонтажа на Паметника на Съветската армия в София. 

"Като човек, който е участвал в инициативата по демонтирането, не сме отишли днес натам. Водил съм много от събитията. За мен това е огромна победа, на всички тези хора, които посветихме години на това да премахнем Съветския ботуш от тази територия. Който забравя какво е тоталитаризъм, рискува да сгреши", коментира още Михалев.

Гледайте целия разговор във видеото.


3
0 rate up comment rate down comment 0
Коста
преди 4 месеца
много е лошо, когато се замозабрави човек Сигнализирай за неуместен коментар
2
0 rate up comment rate down comment 0
димо
преди 4 месеца
само да не си приписват заслуги моля Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Борис
преди 4 месеца
Победа ще е и ако се махнете от управлението Сигнализирай за неуместен коментар