Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Камелия Тодорова: Пазарът е съсредоточен върху рапа и чалгата, културата е снижена

"В момента на мода е всичко, което не е естетично", каза примата на джаз музиката

11.12.2023 | 20:38 Редактор: Искра Ангелова

Примата на джаз музиката у нас - Камелия Тодорова - с нов авторски спектакъл "Моят глас".

"Този спектакъл беше премиерно направен преди 2 години, но беше по време на Ковид-19. Въпреки всичко, премиерата му се състоя. Сега успяваме да организираме и турне. Бяхме си запазили тази дата отпреди 2 години. Спектакълът е съсредоточен върху събития и усещания по пътя на моята кариера като артист, както и споделяния на някои случки от живота ми", каза тя в студиото на "Денят ON AIR".

Тя сподели, че има и лични елементи.

"На хората им харесва да се разкриваш пред тях, колкото си по-откровен и по-честен - толкова по-близки си ставате. Никой не се чувства като на гости или на концерт, а обстановката, която аз предлагам, е много интимна и задушевна. Получава се и едно празненство", коментира Тодорова в ефира на Bulgaria ON AIR.

Изпълнителката призна, че и винаги има интересни неща, които се случват зад кулисите.

Попитана дали е имало история, която е била трудна за разказване, Камелия Тодорова отговори: "Има няколко, нямам проблем да споделя, но не искам да разкривам какви са историите, защото трябва да е изненада".

Тя покани и зрителите утре, 12 декември, в Зала 1 РЦСИ "Топлоцентрала" от 19:30 ч.

"Ние невинаги сме в състояние да поднасяме много качествено изпълнение и шоу, защото нямаме финансова подкрепа. Моят проект е подкрепен от Столичната община и от Министерството на културата. Но във всички случаи бюджетът, който ни се определя, не е достатъчен. В Германия бюджетът за култура беше 1 млрд. Ние никога няма да настигнем западната сцена, ако нямаме средства. Целият народ си мисли, че актьорът е много богат и че той има всичко. Да, има няколко човека в България, които правят повече пари, но те просто са си намерили пътя, други като мен не могат да го изградят и нямат шанс", категорична е примата.

Тодорова призна, че трудно намира спонсори: "Културата на нацията много се е снижила, изискванията на публиката са съвсем различни отпреди 4-5 години. Много ниско ниво на критерии. В момента на мода е всичко, което не е естетично. Не мога да разбера защо. Пазарът е такъв, той е съсредоточен върху рап музиката, чалгата и хип-хоп. Другата музика никой не я брои като изкуство. Моята музика никъде не се пуска."

Гледайте целия разговор във видеото.