Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Искра Радева: Културата е в задния джоб на държавата

Актрисата разкри повече подробности за предстоящия концерт "Коледни звезди"

01.12.2023 | 21:30 Редактор: Ивета Велева

След пауза от две години - обичаният концерт "Коледни звезди" се завръща в НДК - на събитието. Актрисата Искра Радева сподели, че концертът е прекъснал след Ковид 19, като преди това се е състоял ежегодно в продължение на 28 години и вече се е утвърдил като обичана от публиката традиционен.

"Надявам се тази година да бъде по същия начин. Организацията е наистина сложна и ангажираща, необходими са ми поне няколко месеца да поканя всички и да определим репертоара, сложно е, но когато видя очите и усмивките на хората на публиката, си казвам, че има смисъл", каза Радева в студиото на "Денят ON AIR".

В тазгодишния концерт участие ще вземат дует "Ритон", Веселин Маринов, Орлин Горанов, Краси Аврамов, Деси Добрева, Драги Драганов и няколко много обещаващи млади звезди. Тя сподели, че ще има и има изненада за зрителите.

"Всеки концерт е различен, във всеки участват различни изпълнители, винаги договаряме заедно песните", добави тя.

"Винаги казвам, че нашите радиа много малко пускат български песни. Пренебрегва се българската музика и изобщо културата. Като че ли управляващите в последните 20-30 години не знаят какво значение има културата и изкуството за духовността ни. Това, че се неглижира, е много лошо", категорична бе тя.  

А бюджетът за култура актрисата коментира така:  "Преди културата беше на висок пиедестал, не беше както сега - в задния джоб на държавата".

Относно "Искри и сезони", които отново се развива вече на 28 години, Искра Радева призна, че се развива успешно, но настоя, че държавата изобщо не подкрепя частните формации.

"Винаги съм казвала, че от мига, в който направих театър "Искри и сезони" - усетих ,че най-хубавото нещо са свободата и независимостта", ведро допълни Радева.

Концертът ще се състои на 11 декември в зала 1 на НДК от 19 ч.

Гледайте целия разговор във видеото.


1
0 rate up comment rate down comment 0
бабаяга
преди 4 месеца
Фашистка им халтура е партийно зависима. Държавата се точи... Лъжци! Сигнализирай за неуместен коментар