Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Общински съветник от БСП: ГЕРБ не харесват Бонев и задкулисно търсят друг за шеф на СОС

Външните оператори да бъдат изгонени от общината, заяви Николай Велчев

20.11.2023 | 20:50 Редактор: Тодор Петров

Отново блокаж на Столичния общински съвет, тъй като общинските съветници отново не успяха да си изберат председател.

"Нормално е, когато се прави едно и също движение, резултатът да бъде един и същи. С мен са разговаряли колеги общински съветници и колегата Бонев, но подкрепа няма как да дадем, защото имаме решение на групата. Не съм сигурен, че ще успеем да изберем председател и на 30 ноември", заяви общински съветник Николай Велчев от БСП в предаването "Денят ON AIR".

По думите му залогът е голям, а Делян Пеевски и Бойко Борисов дават заявки, че ако не се осъществи гласуване в СОС, каквото те желаят, ще трябва да отидем на нови избори. Велчев изтъкна, че законът не позволява отиване на избори в този случай, а целта е да бъдат притискани различни общински съветници.

"Те не са съгласни Бонев да бъде председател на СОС. Явно задкулисно се търси друго лице. ГЕРБ имат колеги, които биха издигнали, но явно бягат от отговорност. 18 години управляваха София и видяхме до какво доведе това управление. Най-вероятно имат проблем с Бонев като личност и ще потърсят друго лице от групата на ПП-ДБ-"Спаси София", коментира гостът на Bulgaria ON AIR.

Николай Велчев е на мнение, че Борисов Бонев е "мъдър човек и ще се разбере, че кандидатурата му пречи на някого и ще трябва да отстъпи, както отстъпи на г-н Терзиев за кмет на София".

"Имаме издигнат наш кандидат - г-жа Тонова. Бихме подкрепили нея, няма разговори да подкрепяме когото и да било. Нашата задача в СОС е външните оператори да бъдат изгонени от общината и тя да поеме почистването и сметосъбирането", подчерта общинският съветник от БСП.

Гостът поясни, че решения могат да бъдат взимани и без избран председател, просто процедурата е малко по-тромава.

"Длъжни сме да привикаме ръководството на "Топлофикация" и да ги изслушаме. Това дружество се декапитализира 30 години и затъва. Търсим подкрепа. Девет души сме, но на 70% някои неща се припокриват в предизборните програми. За чистотата ще търсим подкрепа от всички политически групи. Това е политика, която касае всички софиянци. Общината ще се справи в пъти по-добре от външни предприятия, които са кръвопийци", категоричен е Велчев.

Гледайте целия разговор във видеото. 


1
0 rate up comment rate down comment 0
Слава Богу, че са ма
преди 5 месеца
Частната собственост е неприкосновена, не е работа на собствениците на частна собственост да наливат пари в комунделско мутропарно под предлог, че им се доставя долнопробна услуга, нито да топлят тоя и оня от блока, който харесва да зъзне с амортизирано гетопарно-рекетьор. Този г-н да основе фонданция и да спаси Топлофикация с частно дарение от заплати в СОСи, докато кримипарното е обирало софиянци в рамките на последния му мандат. Сигнализирай за неуместен коментар